Roma, 16 de desembre 2012

Hay algo de conquistador en todo aquél que mira un mapa

Durant una época tenia una llibreta on apuntava cites i la part més meravellosa és que no n’anotava la font, així fantàsticament innocent i feliç com un nen petit que flota enlloc de caminar.

Però en l’esguard al mapa també hi ha vergonya, l’amago com si fos una revista porno, tan corrent i alhora tan inconfessable. Que ningú em vegi consultar-lo, jo no ho necessito. Una de dos: o faig veure que sé perfectament on vaig i on està tot, o bé em faig la bohèmia que passeja sense importar-li perde’s. I totes dues opcions són bastant perilloses.

És l’element identificador del turista, de l’ignorant, del perdut. De tot alló que no vull ser, però a qui intento enganyar? Els carrers de Roma tenen noms fàcils de recordar i formes capritxoses que se m’emporten, voldria que coincidissin amb les corbes del meu cervell i pugués anar seguint-les sense mirar-te, senyor mapa. Que els passejants amb els que em creuo no puguessin endevinar ni una ombra de dubte, d’indefensió. Com sempre. Tot mentida.

Però la major sorpresa és quan en el meu amagatall obro per fi el mapa del tot, l’extenc com unes estovalles i descobreixo que no hi sóc! Just al marge, això sí, si l’engrandís uns centímetres més hi sortiria, però per si de cas, no, no, no, em deixa fora del mapa. I em resulta encara més remarcable al recordadar en vides passades, com per exemple Istanbul, on em passava exactament el mateix amb el mapa! Fora del mapa, fora del mapa.

… Em pregunto qui marca l’inici i el límit del mapa del centre d’una ciutat, i perquè és una cosa tan estandaritzada. Com sempre, buscant responsables, qui és que em deixa fora del mapa?!?!

Però més enllà del responsable, em torna també per preguntar-me a mi si és que m’agrada viure a la vora, al límit, dibuixar-me fora del sistema, extrarradi, blablabla. Però al final em sembla que l’únic mapa que mínimament em representa són les línies de les meves mans i les arrugues de la meva cara.

Advertisements
Tagged , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: